خواص سویق

خواص سویق

برچسب ها:

خواص سویق

حدیتی از امام صادق (ع) در مورد خواص سویق نقل میکند: “سویق بلغم را از معده و تلخه را از بدن جدا می کند و هفتاد گونه بلا را از بدن دور می سازد (الکافی ج ۶ ص ۳۰۶ ح ۱۱)”

سویق از جمله مواد غذایی مقوی است که هم در طب اسلامی و هم در طب سنتی به عنوان خوراکی و دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

از جمله خواص سویق که نحوه تهیه آن بسیار ساده نیز می باشد افزودن استحکام کلی بدن, افزایش رشد در کودک, تقویت کننده میل جنسی و چاق کننده می باشد. سویق ها انواع مختلفی دارند که هرکدام خواص منحصر به فرد خود را دار می باشند.

در زیر خواص هرکدام از سویق ها به صورت جامع توضیح داده شده است.

 سویق جو

سویق چاق کننده

سویق سنجد

سویق کامل

سویق عدس 

سویق سیب

سویق نعیم

سویق گندم

سویق کودک

جمله ای به نقل از رازی در مورد سویق ها می گوید: “هر سویق با توجه به ماده ای که از آن ساخته شده تناسب دارد مثلا سویق گندم گرم تر از سویق جو می باشد به همان تناسب که گندم طبیعتی گرم تر از جو دارد”

نکاتی موتاه در مورد نحوه و میزان مصرف سویق ها

مصرف عمومی سویق ها زمان صبح ناشتا به میزان دو قاشق عذا خوری به صورت خشک می باشد به جز مواردی که نوع خوردن آن معین گردد.

  • افراد بیمار و کسانی که تب دارند می توانند از سویق به عنوان غذا استفاده کنند.
  • برای سلیقه های مختلف میتوان به آن شکر یا سماق اضافه کرد.
  • برای مصرف کودکان می توان سوق را با شیر ترکیب کرد.
  • سویق عدس باید به میزان زیاد و به عنوان وعده ی غذایی استفاده گردد.

 

نظر شما برای “خواص سویق”



مطالب مرتبط